loading...
مسابقات اینترنتی
علیرضا رحیمی بازدید : 91 دوشنبه 15 تیر 1394 نظرات (0)

غلبه بر چگالی آب

غلبه بر چگالی آب

وقتی نور از یک محیط شفاف به یک محیط شفاف دیگر برسد، که غلظت آن ها با هم تفاوت داشته باشند، به دو بخش تقسیم می شود. قسمتی در همان محیط باز می گردد، و قسمتی نیز در محیط جدید پیش می رود، اما مسیر خود را کمی تغییر می دهد. ویژگی اخیر نور را "شکست" می نامند.

مثلاً پرتوهای آفتاب وقتی از خلاء به اتمسفر زمین می رسند، قسمتی از آن ها منعکس می شوند، و هرگز به ما نمی رسند، و بخشی از آن ها نیز با تغییر مسیر وارد اتمسفر زمین می گردند. شکست نور هنگام تغییر محیط پدیده هایی را سبب می شود، که شما با برخی از آن ها آشنایی دارید: اگر در یک لیوان، که تا نصف دارای آب است، یک مداد قرار دهید، در جایی که مداد به سطح آب برخورد می کند، شکسته به نظر می رسد. و یا عمق حوض هنگام پر بودن کمتر از موقع خال یبودن آن به نظر می آید.

 

اما ما در این جا یک آزمایش علمی را برای شما در این زمینه مطرح می کنیم، که در عین حال سرگرم کننده است: یک تشت پلاستیکی بردارید، یک سکه را در ته تشت، در محل مناسبی طوری قرار دهید، که وقتی از کنار تشت به آن نگاه می کنید، دیده نشود.

غلبه بر چگالی آب

 

سپس بی آنکه وضعیت نشستن خود را تغییر دهید، از دوست خود خواهش کنید، که در تشت، آب بریزد. وقتی ارتفاع آب در تشت به اندازه ی معینی رسید، ناگهان شما سکه را خواهید دید. وقتی ارتفاع آب در تشت به اندازه ی معینی رسید، ناگهان شما سکه را خواهید دید، و این تصور را خواهید داشت، که سکه خود به خود بالا آمده است. در صورتی که این مطلب به شکست نور مربوط است.


در این جا بد نیست، به موضوع کوچکی هم در این زمینه اشاره کنیم، که خالی از لطف نیست:

وقتی شما به یک ماهی نگاه می کنید، که در حوض شنا می کند، آن را بالاتر از محل واقعی خودش می بینید. در حالی که اگر شما داخل آب یک استخر باشید، و به یک نفر که در کنار حوض ایستاده است، از توی آب نگاه کنید، آن را دورتر از محل اصلی اش خواهید دید، چرا؟

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

علیرضا رحیمی بازدید : 110 دوشنبه 15 تیر 1394 نظرات (0)

عاقبت دردناک پوست‌های ته‌دیگی

 


تحمل پوسته‌های عمیق روی پوست و تغییر رنگ پوست به طلایی و شکلاتی و پوست‌های ته‌دیگی، پاداش طاقت آوردن برابر چند ساعت تابیدن آفتاب بر پوست است؛ پوست‌های برنزه ای که امروز سرخی را از گونه‌ها گرفته و بعضا عاقبتی دردناک را برای متقاضیانش به تصویر می‌کشد.


 

برنزه کردن پوست

 

ترکیبات مختلف و گاهی عجیب برای ساختن پوست‌های ته‌دیگی و شکلاتی وجود دارد؛ از حمام آفتاب و سولاریوم و لوسیون‌های برنزه کننده گرفته تا آب هویج، دلستر، ‌قهوه، روغن زیتون و آب نمک.


در این میان پرسش هایی وجود دارد؛ مثل اینکه آیا کسانی که پوست خود را با آفتاب برنزه می‌کنند، به عوارض آن نیز اهمیت می‌دهند؟


آیا کسانی که از دستگاه سولاریوم برای زیباتر شدن استفاده می‌کنند، به آسیب‌های احتمالی آن فکر می‌کنند؟


کسانی که شیفته برنزه شدن هستند، همانند افراد سیگاری، هر چه از مضرات اشعه ی ماورای بنفش بشنوند و بخوانند، باور نمی ‌کنند یا اگر هم باورشان شود، آن روز را دورتر از آن می ‌بینند که بخواهند از ترسش پا روی دلشان بگذارند و قید برنزه کردن پوستشان را بزنند.


اما پزشکان راجع به عوارض اشعه ی ماورای بنفش نور خورشید، با اطمینان‌تر از مضرات سیگار کشیدن حرف می ‌زنند.

 

دکتر محمد گلشنی، دبیر انجمن متخصصان پوست کشور درباره عوارضی که برنزه کردن می‌تواند به همراه داشته باشد، می گوید: 
«پیری زودرس، ‌لکه‌های پوستی مانند کک و مک‌، لن تی گو و ملاسما،‌ خشکی پوست و سوختگی‌های درجه یک و دو از عوارض برنزه کردن پوست با آفتاب هستند.

هر کسی مختار است که با دانستن عواقب هر کاری، آن را انجام دهد، اما افرادی که علاقه ‌مند به برنزه کردن هستند، باید بدانند که در سال‌های آینده، حتی اگر به سرطان پوست دچار نشوند، نسبت به هم‌سن و سال هایشان پوست پیرتر و شکسته ‌تری خواهند داشت

برنزه کردن با آفتاب، احتمال سرطان‌های پوست مانند ملانوم، BCC وSCC را افزایش می‌دهد که با رنگ پوست نیز ارتباط دارد. هرچه پوست روشن‌تر باشد، احتمال ابتلا به سرطان نیز بیشتر می‌شود.


افراد با پوست خیلی روشن نیز بهتراست به هیچ عنوان در معرض آفتاب مستقیم قرار نگیرند و همیشه از کرم‌های ضدآفتاب با فاکتورهای حفاظتی بالای 25 استفاده کنند.


در کشوری آفتاب خیز مانند ایران باید از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کرد.


زنان می‌توانند به جای استفاده از ترکیبات گیاهی نظیر هویج و گوجه فرنگی و ... از کرم‌های اتوبرنز که مورد تایید وزارت بهداشت نیز هستند و نیاز به آفتاب هم ندارند، استفاده کنند.


متاسفانه عوارض استفاده از سولاریوم نیز غیر قابل بازگشت است. در سولاریوم ‌از لامپ‌های UVB و UVA استفاده می‌کنند و عوارض آن نیز مانند آفتاب‌ سوختگی، ‌پیری زودرس و لک پوستی است.


نور خورشید ممکن است فوایدی داشته باشد، اما استفاده از سولاریوم کاملا مردود است.»

 

سولاریوم

 

دکتر عباس انتظاری، متخصص پیشگیری از بیماری های عفونی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عضو آکادمی زیبایی آمریکا و عضو انجمن لیزر پزشکی ایران نیز در این باره اظهار می دارد:


«واژه برنزه کردن یا TANNING از اروپا نشات می گیرد و بیشتر در زنان جوان اروپایی که پوست بسیار روشنی داشتند، استفاده می شد.


بیشتر افراد جلوی نور آفتاب اقدام به برنزه کردن پوست خود می کنند.


در حال حاضر بسیاری از سالن های آرایشی و زیبایی نیز به صورت مصنوعی و با استفاده از دستگاه سولاریوم (تصویر بالا) اقدام به برنزه کردن پوست افراد می کنند.


به هر حال، چه پوست به صورت طبیعی و به اصطلاح در حمام آفتاب برنزه شود و چه با استفاده از روش های مصنوعی برنزه گردد، مکانیسم تغییر رنگ پوست یکسان است. در هر دو حالت از اشعه فرابنفش برای برنزه کردن استفاده می شود که مهم ترین عامل ایجاد سرطان های پوستی، همین اشعه فرابنفش نوع A است.


لایه ی اوزن در سرتاسر کره ی زمین نازک ‌تر شده است و حفره‌های موجود در آن، که تهدیدی برای پوست به شمار می ‌روند، همچنان در حال افزایش هستند.


هر کسی مختار است که با دانستن عواقب هر کاری، آن را انجام دهد، اما افرادی که علاقه ‌مند به برنزه کردن هستند، باید بدانند که در سال‌های آینده، حتی اگر به سرطان پوست دچار نشوند، نسبت به هم‌سن و سال هایشان پوست پیرتر و شکسته ‌تری خواهند داشت.


افرادی که در معرض اشعه فرابنفش قرار می گیرند، بیشتر در معرض تخریب سلولی و پیری پوست، افزایش چین و چروک و تغییر رنگ دایمی پوست، ضعف ایمنی در سطح سلول های پوستی و افزایش عفونت های سطحی پوست می شوند.


بر اساس جدیدترین مطالعات علمی معلوم شده است، افرادی که از دستگاه های برنزه کننده پوست استفاده می کنند در سنین بسیار پایین تری مبتلا به سرطان سلول بازل پوست می گردند و بر اساس این مطالعه شانس بروز سرطان پوست در زنان استفاده کننده از این روش ها بیشتر بوده است.


بنابراین از نظر پزشکی، برنزه کردن پوست به هیچ عنوان توصیه نمی شود، بلکه همواره باید یادآوری کرد تمام افراد برای پیشگیری از پیری پوست و پیشگیری از سرطان های پوستی باید از کرم ضد آفتاب استفاده کنند و از برنزه کردن پوست و نیز حمام آفتاب گرفتن بدون ضد آفتاب، پرهیز نمایند.» 

فرآوری: نیره ولدخانی
بخش سلامت تبیان

منابع:
ایسنا
باشگاه خبرنگاران

علیرضا رحیمی بازدید : 182 دوشنبه 15 تیر 1394 نظرات (0)

سوسانو به ایران می‌آید

سوسانو

 

هان جی های، بازیگر مجموعه پرمخاطب "افسانه جومونگ" برای بازی در فیلم سینمایی "شش نفر زیر باران" به کارگردانی علی عطشانی به ایران می‌آید.

این بازیگر شناخته شده سینمای کره جنوبی برای بازی در یکی از نقش‌های اصلی فیلم سینمایی "شش نفر زیر باران" دعوت شده و هم اکنون گروه تولید در حال رایزنی با وی هستند

به گزارش مهر، این بازیگر شناخته شده سینمای کره جنوبی برای بازی در یکی از نقش‌های اصلی فیلم سینمایی "شش نفر زیر باران" دعوت شده و هم اکنون گروه تولید در حال رایزنی با وی هستند.

"شش نفر زیر باران" دومین ساخته بلند سینمایی علی عطشانی است که نیمه آبان‌ماه به تهیه کنندگی محسن طباطبایی‌پور در تهران کلید می‌خورد. این فیلم اثری پر بازیگری است که در کنار هان جی های، ستارگانی از سینمای ایران در آن به ایفای نقش می‌پردازند.

از عوامل تولید "شش نفر زیر باران" که تا کنون حضورشان در این پروژه قطعی شده است، می‌توان به مدیر فیلمبرداری: مرتضی غفوری، طراح صحنه و لباس: آیدین ظریف، طراح چهره پردازی: الهام اطیابی و مجری طرح: مجید کریمی اشاره کرد.

هان جی های در مجموعه "افسانه جومونگ" به عنوان بازیگر اصلی زن بازی کرده که مدتی پیش از تلویزیون ایران به نمایش در آمد و با استقبال بسیار زیادی روبرو شد. علی عطشانی فیلم سینمایی "دموکراسی تو روز روشن" را در کارنامه دارد

هان جی های در مجموعه "افسانه جومونگ" به عنوان بازیگر اصلی زن بازی کرده که مدتی پیش از تلویزیون ایران به نمایش در آمد و با استقبال بسیار زیادی روبرو شد. علی عطشانی فیلم سینمایی "دموکراسی تو روز روشن" را در کارنامه دارد.

 

تنظیم شده توسط موسوی

منبع : جهان

تعداد صفحات : 24

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 117
  • کل نظرات : 10
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 26
  • آی پی امروز : 55
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 73
  • باردید دیروز : 37
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 201
  • بازدید ماه : 834
  • بازدید سال : 12,007
  • بازدید کلی : 58,811
  • کدهای اختصاصی
    خوش آمدگویی ...به سیب گراف خوش امدید. امیدواریم لحظات خوبی را سپری کنید
    اخطار ...کپی برداری از مطالب ممنوع است و پیگرد قانونی دارد
    هشدار ...برای استفاده از تمامی بخش های سایت باید عضو باشید
    ارتباط با ما ...برای ارتباط با ما میتوانید از منوی بالای سایت استفاده کنید